zonnepanelen in het klimaat van Hoogerheide

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit en genereren zo een hernieuwbare energiebron die uw huis van stroom kan voorzien. Naarmate de vooruitgang in de zonnetechnologie voortduurt, kunnen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en andere niet-hernieuwbare hulpbronnen verminderen.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de prestaties van uw zonnepaneel variëren. Hier zijn enkele dingen waar u rekening mee moet houden: Vochtigheid De prestaties van een zonnepaneel nemen af naarmate er meer bewolking op zit. Lage wolken reflecteren een groot deel van het zonlicht dat erop valt naar de ruimte, terwijl hoge wolken een deel van de thermische energie vasthouden die door het aardoppervlak wordt uitgezonden.

zonnepanelen Hoogerheide

Mist vermindert ook de energieproductie van een zonnepaneel, maar verbrandt meestal snel. Zonnepanelen produceren op een volledig bewolkte dag geen elektriciteit, maar kunnen op dagen met enige bewolking toch 10 tot 25% van hun typische stroomcapaciteit opwekken. Dit komt doordat er iets gebeurt dat het ‘edge-of-cloud-effect’ wordt genoemd wanneer pluizige stapelwolken langs de zon passeren. Hun piekerige randen versterken de zonnestraal, waardoor deze gedurende een korte periode meer elektriciteit levert dan normaal.

Hoe presteren zonnepanelen in het klimaat van Hoogerheide?

Een goede manier om te bepalen of uw panelen op een gedeeltelijk bewolkte dag produceren, is door naar schaduwen te zoeken. Als je ze ziet, werken je panelen! Het is echter vermeldenswaard dat de prestaties van een zonnepaneel aanzienlijk afnemen als het regent.

Regen is een natuurlijk reinigingsmiddel voor zonnepanelen, omdat het stof en stuifmeel wegspoelt dat zich ophoopt op het paneeloppervlak. Aanhoudende regen kan echter ook een ophoping van vuil veroorzaken, waardoor de efficiëntie van een zonnesysteem afneemt. Om optimale prestaties te behouden, wordt regelmatig reinigen met milde zeep en water aanbevolen.

Zonnecellen kunnen zowel direct als diffuus licht absorberen, waardoor ze op bewolkte dagen en bij regen toch elektriciteit kunnen opwekken. Dit gebeurt wanneer zonlicht op het siliciummateriaal in de zonnepanelen valt, waardoor elektronen vrijkomen en een elektrische stroom ontstaat.

Bovendien helpt de wind vervuiling op zonnepanelen te voorkomen door het vocht van de oppervlakken af te kloppen. Regelmatig schoonmaken met een zachte doek of spons is ook aan te raden om het zonnepaneel schoon te houden. Zorg er ook voor dat nabijgelegen bomen het zonlicht op uw zonnepanelen niet belemmeren. In sommige gevallen kan het verwijderen van de bladeren van bomen de hoeveelheid energie die uw zonnestelsel kan produceren vergroten.
Sneeuw

Of ze nu op het dak van uw stenen huis of een camper zijn gemonteerd, of op het moeilijk bereikbare gedeelte van een boot of voertuig, het verwijderen van sneeuw van zonnepanelen is een essentieel onderdeel van het behoud van hun prestaties. Maar omdat er elk jaar duizenden mensen van daken vallen, kan het beklimmen van een ladder om zonnepanelen schoon te maken gevaarlijk zijn.

Zonnepanelen zijn donker, waardoor ze de hitte van de zon kunnen aantrekken en de sneeuw die ze bedekt kunnen smelten. Zodra een deel van een paneel wordt blootgesteld, verspreidt die warmte zich snel naar de rest van het oppervlak en blijft de sneeuw smelten.

Zonnepanelen die bedekt zijn met hevige sneeuw zullen geen stroom opwekken, maar afhankelijk van het ontwerp van uw opstelling en de dakhelling zou een groot deel van de sneeuw binnen een paar dagen vanzelf moeten verdwijnen, aldus UMN Extension. Bovendien zal de smeltende sneeuw ook gruis en vuil wegvoeren dat anders de prestaties van een systeem zou verminderen.

Hoe warmer het zonnepaneel wordt, hoe minder energie het produceert. Dit komt door het feit dat halfgeleidermaterialen zoals kristallijn silicium gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen. Ze beginnen hun vermogen te verliezen met een snelheid van één procent per graad boven de standaard testomstandigheden van 25 graden Celsius.

Het goede nieuws is dat een goed ontworpen zonnesysteem de effecten van temperatuur zal verminderen door een dakhelling te gebruiken die convectieve luchtstroom mogelijk maakt om de panelen te koelen. Het is ook een goed idee om de panelen een paar centimeter boven het dak te monteren, zodat het paneelframe geen zonlicht absorbeert.

Als u meer wilt weten over de voordelen van zonne-energie, bezoek dan onze website of bel ons. Wij beantwoorden graag al uw vragen! Wij zijn een onafhankelijk, lokaal beheerd bedrijf. Ons team van professionals staat klaar om u te helpen bij het vinden van de beste energieoplossing voor uw woning of bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *